27 اردیبهشت 1394 - 15:42 شناسه خبر: 2807 نسخه چاپی

رئیس اتحادیه ملی صادرکنندگان محصولات کشاورزی؛

صدور بیش از دو میلیارد دلار میوه، سبزی و صیفی در سال 93

صدور بیش از دو میلیارد دلار میوه، سبزی و صیفی در سال 93 رئیس اتحادیه ملی صادرکنندگان محصولات کشاورزی؛
 رئیس اتحادیه ملی صادرکنندگان محصولات کشاورزی کشور گفت: طی سال گذشته بیش از 3.5 میلیون تن میوه، سبزی و صیفی به ارزش 2 میلیارد و 200 میلیون دلار ب ...

 رئیس اتحادیه ملی صادرکنندگان محصولات کشاورزی کشور گفت: طی سال گذشته بیش از 3.5 میلیون تن میوه، سبزی و صیفی به ارزش 2 میلیارد و 200 میلیون دلار به کشورهای هدف صادر شد.


به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران، سیدرضا نورانی، افزود: براساس آخرین آمار، سال گذشته حدود یک میلیون و 781 هزار و 747 تن سبزی و میوه های جالیزی به ارزش 760 میلیون دلار و حدود یک میلیون و 803 هزار تن میوه باغی به ارزش یک میلیارد و 435 دلار به خارج از کشور صادر شده است.

وی اظهار داشت: آمارها نشان می دهد صادرات سبزی و صیفی کشور از لحاظ ارزشی نسبت به سال 92 حدود 55 درصد افزایش و میوه و تره بار حدود 30 درصد کاهش داشته است.

وی اضافه کرد: کاهش ارزش صادرات میوه طی سال گذشته به دلیل نبود مشوق های مناسب صادراتی و متاسفانه تصمیم گیری های آنی مسئولان امر در بحث اخذ مالیات و نحوه تخصیص ارز بانکی بوده است.

وی سال 93 را سال خوبی برای افزایش صادرات میوه به ویژه سیب درختی و کیوی دانست و افزود: در سالی که گذشت بیش از 3.5 میلیون تن سیب درختی و 300 هزار تن کیوی در کشور تولید شد که می توانستیم با برنامه ریزی مناسب حداقل یک میلیون تن سیب درختی مازاد برنیاز داخل را صادر کنیم.

رئیس اتحادیه ملی صادرکنندگان محصولات کشاورزی افزود: سال گذشته حدود 194 هزار تن سیب درختی یعنی معادل یک سوم سیب درختی تولیدی به کشورهای هدف صادر شد که افزایش صادرات آن می توانست در مجموع حجم و ارزش صادرات میوه موثر باشد.

به گفته نورانی، در واقع میزان صادرات سیب درختی مربوط به سال گذشته نسبت به سال 92 کمتر بود، زیرا در سال 92 با کمبود تولید این محصول مواجه بودیم اما در سال 93 با مازاد یک میلیون تنی روبرو شدیم.

وی گفت: بنابراین انتظار می رود دولت و وزارت جهادکشاورزی برنامه ریزی منسجم و مناسبی برای صادرات محصولات کشاورزی داشته باشند، اما متاسفانه حمایت های لازم از این بخش صورت نگرفت.

نورانی تاکید کرد: اگر برنامه مدونی برای صادرات داشته باشیم تصور می کنم بخش کشاورزی بتواند جایگاه ویژه ای در اقتصادی مقاومتی داشته باشد زیرا محصولات کشاورزی ما می تواند بخش قابل توجهی ارز وارد کشور کند.

وی درخصوص صادرات در شرایط تحریم گفت: با توجه به اعمال تحریم ها علیه ایران بخش عمده کالاهای ما به شکل مستقیم به کشورهای هدف صادر نمی شد و باید از طریق کشورهای ثالث این امر تحقق می یافت که در نهایت هزینه های بالای صادراتی را برای کشور ما در برداشت به طور مثال صادرات محصولات ما از بوشهر به کشورهای کویت، بحرین، قطر و عربستان سعودی 16 ساعته باید انجام می شد اما با توقف 10 تا 12 روزه مواجه می شد که طولانی شدن زمان حمل و نقل علاوه بر افزایش هزینه ها بر کیفیت محصول تازه خوری نیز تاثیرگذار بود، هرچند با این وجود آمار قابل قبولی را در صادرات بدست آوردیم.

رئیس اتحادیه ملی صادرکنندگان محصولات کشاورزی ادامه داد: صادرات ما علاوه بر اشتغالزایی می تواند با برنامه ریزی موجب افزایش تولید، خودکفایی و ارز آوری برای کشور شود و این موضوع گزینه مناسبی در اقتصاد مقاومتی به شمار می رود.

وی با تاکید براینکه لازم است دولت و وزارت جهادکشاورزی از تفکرات و تجربیات تشکل ها برای پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی و دستیابی به خودکفایی در تولیدات کشاورزی استفاده کنند، افزود: در صورتی که صادرکنندگان نتوانند از حمایت های دولت و مشوق های صادراتی مناسب بهره مند شوند به طور حتم در آینده از صادرات دور و به سمت واردات سوق داده خواهند شد.

 

منبع: ایرنا